Elektrische tracing

Vloeistoffen koelen te snel af

In een installatie verliezen vloeistoffen altijd wat temperatuur. In sommige gevallen, wanneer het debiet te laag is, kan dit leiden tot bevriezing. Dat is niet alleen nefast voor het productieproces, maar de bevriezing kan ook lekken en beschadigingen veroorzaken. Het is daarom van groot belang om de temperatuur van de vloeistoffen zoveel mogelijk te handhaven. Dat kan door het isoleren van leidingen, maar ook door elektrische tracing.

Temperatuur behouden

Bij elektrische tracing wordt met behulp van elektrische circuits die om de leidingen worden gewonden de leidingen op temperatuur gehouden. Het systeem kan gemonitord worden met behulp van een thermostaat. Nadat de tracing is geplaatst, wordt isolatiemateriaal rond de leiding (en de tracing) aangebracht.


Bent u op zoek naar een oplossing om uw leidingen op temperatuur en vrij van vorst te houden? Neem vrijblijvend contact op met A.R.M. in Schoten voor een vrijblijvende offerte.

Bij A.R.M. kunt u daarnaast ook terecht voor thermische isolatie, brandwerende isolatie en akoestische isolatie.SHARE THIS CONTENT IF YOU LIKE IT